La 30 octombrie 1875, se năștea la Craiova Ioan C.Michail, cel care, la maturitate va ajunge cel mai bogat român. Până la moartea sa în februarie 1936, acumulase echivalentul a 6 miliarde lei în bani, aur și proprietăți. Averea a fost moștenită de la tatăl lui, Dini Michail, de la două mătuși, Maria Coloni și Elena Dumba, de la fratele Nicolae, dar și prin eforturile sale deosebite, prin plasamente bine gândite.
Ioan C Michail nu s-a căsătorit niciodată. A lăsat întreaga sa avere statului român prin testamentul său din 1934. În 1929-1933, a garantat împrumuturile externe ale României, devastată de Marea Criză, întrucât era singurul care dispunea de lichidități în măsură să fie garant al unui stat.
A lăsat bani pentru mai multe orașe. și-a dorit un centru pentru Mamă și Copil, ultramodern la nivelul anilor 30, a dispus ca averea sa să fie parte a Fundației Ioan C Michail.
Până la naționalizarea Fundațiilor de către comuniști în 1948, Carol II și ceilalți lideri politici au cheltuit averea pe nu se știe ce. În 1943, la 7 ani de la moartea lui, Palatul Jean Michail, pe care tatăl lui îl ridicase fără însă a putea locui în el pentru că murise în 1909 și pe care spunea că îl putea acoperi cu bani de aur era într-o stare proastă, cutremurele din 1940 și 1977 avariindu-l serios.
Nicolae Ceaușescu s-a opus vehement demolării acestuia.
Ioan C Michail dorise să construiască un cartier de locuințe pentru negustorii Craiovei unde a fost Stadionul Tineretului, inițial Carol II. Se zice că regele Carol II așa s-ar fi inspirat să construiască acele cartiere Domenii, pentru elita administrației și Vatra Luminoasă pentru micii angajați și muncitorime.
Una peste alta, în acest an 2025 se vor împlini 150 de ani de la nașterea lui iar în februarie se vor împlini 89 de ani de la moartea sa . Cum se face că nimeni dintre membrii PNL nu l-a amintit? Oare de ce singurul om care a salvat România de pe buza prăpastiei se odihnește în cavoul familiei fără măcar să i se mai facă o slujbă la căpătâi? Astăzi, 7 ianuarie 2025, ar fi fost o bună oportunitate, dată fiind comemoarea numelui său, cel mai purtat nume din România de către bărbați.